torsdag 5. mai 2011

Scenes of Japan, og andre historier

Soundtrack (tidenes emo-tittel: Broken Hearts, Torn Up Letters & Story Of A Lonely Girl):


Nei, dette skal selvfølgelig ikke handle om noe jordskjelv. Kanskje litt urutinert å bygge atomkraftverk like ved episentre, men nå har man vel lært til neste gang. Dette er imidlertid viktigere enn som så. Jeg etterlyste tidligere - her: Cheer up, emokid! - emoenes tilbakekomst. Og, vips, her dukker de plutselig opp (jeg ble kjempeglad):


Se så lei seg! Dette er altså scenes, post-emo på ordentlig. De har det faktisk litt bedre med seg selv enn emoene, men er fortsatt yndede selvskadere og foretrekker lang-pannelugg-på-skrå. Videre er de tungt inne på MySpace, der de kaller seg ting som Christina Crisis, David Disaster eller Zui Suicide. Nettlingo er alltid viktig: "fml" er særlig mye brukt, av åpenbare grunner. Dette er en typisk MySpace-scene:


Haha, kjempegøy. Attityd er også viktig:

It's a mix of the sullen teenage lethargy that comes with the emo-scene, the anger and saucy-ness that comes with the hardcore-scene, and sweet randomness. Don't be mean to other scene kids and say that they aren't scene. Scenes are often a strange combination of randomness and angst. Whatever you do, make sure it works and you don't overdo it.

Dette er en "mannlig" scene (stilen fordrer også eyeliner - her skjult av pannelugg):


Denne stilen kommer, som alt annet over gjennomsnittlig sykt, altså fra Japan - særlig håret, visstnok - og er tungt inspirert av manga. Såvidt jeg kan forstå, innebærer dette i praksis å bevege seg faretruende i retning av hentai-utseende småpiker, men whatever floats your boat - eller kanskje snarere omgivelsenes båter...


Scene-kidsa er også gjerne vegetarianere, eller tilogmed veganere (!), sannsynligvis fordi de ofte forsøker å se ut som dyr - her representert med vaskebjørn:


Hvis du har lyst til å hooke med en scene, så er det et par ting du må huske. For det første, som du sikkert kan se, så er de veldig unge - sjekk legitimasjon, ikke bare den falske. For det andre, det er en viss sjanse for at de er straight edge, hvilket innebærer at dette er det nærmeste du kommer kroppskontakt:


Hovedregelen er imidlertid at de er biseksuelle: "If you are not bisexual other scene kids will hunt you down and eat you", osv. Så det er viktig å passe seg, uansett. 


Har du lyst til å lære mer?
- wiki-how
- Sydney Morning Herald

Dette er selvfølgelig veldig lol å skrive om, men jeg synes det er kjempestas å ha oppdaget en ny bås, og slik kunne plassere Norges scene-representanter der de hører hjemme. For de finnes, jeg har sett dem. Også har dere lært noe popkulturelt nytt også. Så speid etter dem, le litt, gjerne gi dem noe å spise, og husk at det går sikkert bra med dem også - til slutt.


In other news, Fatah og Hamas later til å ha sluttet fred. Good times, på tide og alt det der. Nå gleder jeg meg til FN-resolusjonen som skal støtte det palestinske opprøret, det blir bra.

Og, Petter Stordalen har holdt fest for sine twitterfølgere:


Se så fet han er; pamp! Dette fikk imidlertid ikke jeg med meg, ellers hadde jeg jo lett vært der, heller enn å se på verdens-kjedeligste-posesión-Barcelona. Fikk dog sett masse snooker, så det gikk greit. Han her kom helt til finalen - en snooker-scene! - og med det er vi full circle:


- Enkle gleder gir størst lykke.

2 kommentarer: